Hoppa till innehåll

Bredband på Håtö

Här kommer en kort sammanfattning av hur fiberutbyggnaden går i vårt område.

IP-Only

Avtalen mellan IP-Only och Håtö tomtägareförening respektive mellan IP-Only och Vägföreningen blev klara i slutet på förra året. IP-Only har nu också kommit igång ordentligt med sin utbyggnaden. För att göra arbetet snabbt och smidigt sker grävningen i par, där den första grävare öppnar och den bakomvarande lägger igen. Grävningarna sker både i vägarnas dikeskanter på föreningens mark och på enskilda fastighetsägares mark. Det senare sker endast efter det att att tillstånd inhämtats av den berörda fastighetsägaren. Byggnationen beräknas pågå under våren 2018 och fastigheterna kommer driftsättas löpande, med start under andra kvartalet.

Norrtälje Energi

Norrtälje har också börjat arbetet med att blåsa in fiber i de ledningar som grävdes ner i samband med VA-utbyggnaden. Tyvärr har det visat sig att det blivit stopp i ledningarna på en del ställen och då blir man tvungen att gräva upp och åtgärda felet. Just nu är grävningarna pausade på grund av tjäle i marken men när det blir mildare igen så sätter de igång igen.

Om ni har några synpunkter eller frågor på grävningarna är ni välkomna att ställa dem till mig Lars-Göran Uddholm. lars-goran@uddholm.se.

Med vänlig hälsning
Lars-Göran